• Login
Login
KOBİ’lerin her 10 bin TL’lik CRM yatırımı 87 bin TL olarak dönüyor
KOBİ’lerin her 10 bin TL’lik CRM yatırımı 87 bin TL olarak dönüyor

KOBİ’ler satıştan muhasebeye, üretimden satın almaya çağı dijital dönüşümle yakalamaya çalışıyor. Uzaktan çalışma KOBİ’lerin de iş yapış şeklini değiştiriyor. Dijitalleşme kapsamında KOBİ’lerin CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) sistemlerine harcadığı her 10 bin TL, 87.000 TL olarak geri dönüyor…

Dijital dönüşüm şirketlerin satıştan muhasebeye, üretimden satın almaya tüm fonksiyonlarında çağı yakalamasını sağlıyor. KOBİ’ler uzaktan çalışma için gerekli altyapıyı sağlamak üzere dijital dönüşüm gerçekleştiriyor. Dijitalleşme kapsamında KOBİ’lerin CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) sistemlerine harcadığı her 10 bin TL, 87.000 TL olarak geri dönüyor.

Türkiye’nin önde gelen saha satış yönetimi uygulaması Ekmob’a göre KOBİ’lerin dijital dönüşümü sağlamak için önce iletişim süreçlerini geliştirmesi gerekiyor. Kurum içi e-posta kanalının doğru uygulanması, e-fatura ve ERP (kurumsal kaynak planlama) sistemleri yüksek oranda kullanılıyor. Ekmob, bu gelişmelerle birlikte CRM sistemleri, insan kaynakları çözümleri, satın alma sistemleri ve üretim proseslerinin de verimini arttıracak yazılım çözümleriyle kurgulanmasını öneriyor. Ekmob Kurucusu ve CEO’su Sunay Şener, “CRM sistemlerine harcanan yıllık 10.000 TL, 87.100 TL olarak dönüyor. Bu durum dijital dönüşümü hızlandırmanın ne kadar gerekli olduğunu gözler önüne seriyor” diyor.

- Veriler bulutta saklanıyor

Ekmob’un da bir mobil CRM uygulaması olduğunu belirten Şener şöyle konuşuyor: “Firmalar müşterileriyle ilgili tüm bilgileri telefonlarından görebilirler. Firmanın iletişim bilgileri, cari bilgileri, son siparişi, son verilen teklif, son yapılan ziyaret, son arama, firmanın yaşadığı problem, firmanın yıllık potansiyel alım tutarı gibi onlarca farklı veriye erişebilirler. Takvimlerini yönetebilir, rut planı yapabilirler. Bunun dışında telefonlarında tüm belgelerini taşıyabilirler. Bulut tabanlı Ekmob’a teknik föyler, ürün broşürleri, sözleşme ve teklif örnekleri, firmanızın tanıtıcı dokümanlarını yükleyebilirler. Tüm bilgilerle süreçlerini hızlandırarak verimliliği ve satışı artırabilirler.”

Related News
Dünya ticaret eksenini değiştirecek anlaşma imzalandı
RCEP, ASEAN ülkelerine ek olarak Avustralya, Yeni Zelanda, Çin, Japonya ve Güney Kore’n...
02.12.2020
Eylül ayında makine ihracatı yüzde 5,7 artış sağladı
Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) yılın ilk 9 ayında, makine ihracatının 11,9 milyar ...
15.10.2020